8ми Септември 2019г се одржува овогодинешниот Интернационален Атлетски Маратон Охрид

Иницијативниот одбор на здружение Охридски Атлетски Маратон 2012 и оваа година продолжува со традицијата Атлетски Маратон Св.наум-Охрид. Истиот во континуитет се одржуваше од 1976 година до 1993 година. Оваа манифестација прерасна од Општински, Сојузен па до...

Интервју со Игор Јакимовски

Погледнете го првото видео од низата интервјуа кои ги приготвуваме за вас! Благодарност до Igor MC Jakimovski што одвои време да сподели со нас зошто Интернационалниот Охридски Атлетски Маратон има посебно место во неговото срце, и воедно да му посакаме среќа на...

Интервју со Славко Симоновски

Погледнете го второто видео од низата интервјуа кои ги приготвуваме за вас! Благодарност до Славко Симоновски маратонецот со најмногу учества на Охридскиот Интернационален Атлетски Маратон што одвои време да сподели со нас зошто баш овој Маратон парира на светско ниво...

Интервју со Кокан Ајановски

Погледнете го третото видео од низата интервјуа кои ги приготвуваме за вас! Благодарност до Кокан Ајановски маратонецот кој заврши прв од Македонците на претходниот Интернационален Атлетски Маратон што одвои време да сподели со нас зошто овој Маратон му се допаѓа и го...